torstai 23. lokakuuta 2014

Ensiesittelyssä Villa Rendezvous

Jos minulla olisi paljon rahaa, ostaisin oman talon Provencesta. Mutta koska loton päävoittoa ei ole osunut kohdalle, on meikäläisen toistaiseksi tyydyttävä toteuttamaan tätä 1:1 haavetta 1:12 koossa. On se hyvä, että nukkismaailmassa vain oma mielikuvitus on rajana! 

Rendezvous rakentuu siis Gepetton Aurinkoinen II -talokitistä. Eli "talokaupoissa" sain mukaani vain kasan valmiiksi sahattuja, käsittelemättömiä MDF-levyjä. 
Talo makasi osina laatikossaan liki vuoden, kunnes vihdoin tänä kesänä kaivoin sen esiin ja otin työn alle. Talon rakentamisessa kunnioitetaan perinteistä provencelaista elämäntapaa, eikä siis hötkyillä turhia. Tehdään kun jaksetaan, ja tekemisen lomassa muistetaan nauttia muutamat ryypyt pastista! Tai no, ainakin muutama kupillinen teetä ;)

Tässäpä jokusia kuvia talon tämänhetkisestä tilanteesta.
Tein joitakin muutoksia talon alkuperäisiin rakenteisiin saadakseni huonejaon paremmin omiin tarkoituksiin sopivaksi. Alkuperäisessä mallissa molemmissa kerroksissa olisi kahdet väliseinät, eli yhteensä talossa olisi vintin lisäksi kuusi huonetta. Jätin yläkerrasta kokonaan pois toisen väliseinän, toinen seinä pääsi paikalleen erottamaan kylpyhuoneen makuuhuoneesta.
Alakertaan tulee yhtenäinen keittiö-ruokailuhuone-olohuone. Täältä jätin väliseinät kokonaan pois, lukuunottamatta tuota pientä seinänpätkää jonka jätin tulisijoja varten. Toiselle puolelle tulee takka ja toiselle keittiön puuhella.Sisäseinät on rapattu "oikean elämän" pikasilotteella ja kuivumisen jälkeen maalattu akryylimaalilla. Alakerran kiviseinä on tehty kananmunakennoista leikatuista paloista, jotka olen myös maalannut akryylimaalilla. Maalauksen jälkeen palat on lakattu ja välit saumattu pikasilotteella. Samalla tekniikalla on käsitelty myös talon ulkoseinät, sillä halusin talon muistuttavan sellaista vanhaa, harmaata kivitaloa :)
Tämä on siis talon tilanne tänään. Seuraavana työlistalla on lattioiden laitto sekä portaiden ja ikkunoiden teko. Siihen voi vaan jokunen tovi vierähtää, mutta onneksi Etelä-Ranskassa on vielä lämmintä niin ei haittaa vaikka ikkuna-aukoista vähän vetää ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti