sunnuntai 26. lokakuuta 2014

No nysse kaatu!
Iso kiitos meidän pikkupaikkakunnan kansalaisopistolle, jonka ohjelmistosta löytyi tälle lukuvuodelle peräti kaksi nukkekotikurssia! Tällä ensimmäisellä kurssilla valmistettiin mm. vetolaatikolla varustettu pöytä ja pari tuolia. Jostain kumman syystä tunsin pakottavaa tarvetta maalata omani mintunvihreäksi, ja olin kyllä lopputulokseen ihan tyytyväinenkin :) Harmi kyllä nämä eivät tyyliltään sovi kumpaankaan tekeillä olevaan talooni, sen sijaan sopisivat vähän liiankin hyvin johonkin mummonmökkiin muutaman vuosikymmenen taakse... (voi voi, haiskahtaa pahasti uudelle projektille!)

Pöytä ja tuolit syntyivät jo muutama viikko sitten ensimmäisellä kokoontumiskerralla. Laatikosta pilkistävä raastinrauta on myös kurssilla tehty, samoin kuin nuo maitopurkit. Kun opettaja kertoi meidän tekevän kaatuneen maitopurkin maitoineen, kuvittelin meidän leikkivän valuhartsin kanssa. Mutta tämä olikin paljon yksinkertaisempi juttu! 
Purkit on tehty opettajalta saaduista valmiista printeistä ja tuo pöydälle kaatunut "maito" on tehty sekoittamalla erikeeperiä ja valkoista maalia. Ensin seosta tökittiin hieman maitopurkin suulle, sitten sitä levitettiin puhtaalle pöytäpinnalle halutun malliseksi lätäköksi ja asetettiin lopuksi maitopurkki kyljelleen niin, että purkin avoin suu on lätäkössä. Sitten vain annettiin seoksen kuivua huolella, ja lopuksi irrotettiin se varovasti pöydän pinnasta veitsen avulla.
Tuo liiman ja maalin sekoite on melko paksua, joten kuivumisen aikana voi "maitoa" tarvittaessa varovasti ohentaa vedellä. Jälkiviisaana totesin, että ainakin tätä omaa tekelettäni olisi pitänyt ohentaa, sillä näyttää olevan melkoisen paksuksi hapantunutta tämä kaatunut maito ;) 

Jotain muutakin pientä ja vähän suurempaa tuli kurssilla tehtyä, esittelen niitä sitten kun viimeistelytyöt on tehty ja sietävät tulla kuvatuiksi!

5 kommenttia:

 1. Upea pöytäryhmä -hyvällä värillä ;)
  Minä tein valuhartsilla kaatuneen maidon, mutta tuo on hieno vinkki!
  Kiva että blogin perustit. Vielä kun lisäät seuraaja napin gadget-toiminnoista (tai mikä lienekään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anita! Nyt tuntui aika olevan sopiva blogin perustamiseen. Yleisilme on vielä aika ankea, mutta eiköhän se ajan saatossa piristy :) Kaikenlaiset kehitysideat on tervetulleita!

   Poista
 2. Ai nyt kommenttini jälkeen seuraa-nappi löytyikin -liitytty.

  VastaaPoista
 3. Joulukalenteripaketit on saapuneet ja kiitos vielä ylläripussistakin. Paletit sinulle tulevat viim. marraskuun lopulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ovat löytäneet perille! Postipoika on juossut lujaa kun nyt jo tulivat ;)

   Poista